Gastouder Wilma Schilder

Ik ben Wilma Schilder, getrouwd en moeder van een zoon en twee dochters. De zorg voor mijn gezin en mijn werk als gastouder heb ik samengebracht in de start van mijn eigen Kinderopvang ‘t Kikkertje, als zelfstandig ondernemend gastouder. Ik geniet van de ontwikkeling van kinderen en vind het leuk dat ik als gastouder het proces van opgroeien van een kind mag begeleiden. Vooral het bewust maken van de natuurlijke omgeving bij het kind vind ik een belangrijk onderdeel. Ik zal met de kinderen dan ook geregeld er op uit trekken en ze spelenderwijs de wonderen van de natuur laten zien. Ook wil ik ze respect voor de natuur en de mens bijbrengen. In mijn benadering naar kinderen staat communicatie, duidelijkheid en regelmaat centraal. Ik leg de kinderen uit waarom iets wel of niet mag, er word niet alleen maar ja of nee gezegd. Aan de communicatie met ouders hecht ik veel waarde. Ik hou van duidelijkheid, openheid en respect naar elkaar toe. Ik vind het belangrijk dat kinderen later kunnen terugkijken op een fijne jeugd, veel buiten kunnen zijn in de natuur en goede herinneringen overhouden aan het spelen met hun vriendjes bij ‘t Kikkertje.

Kinderopvang ‘t Kikkertje

‘t Kikkertje is een kinderdagopvang voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar. Doorlopend is er ruimte voor 6 kinderen voor 4 dagen in de week. In de huiskamer kunnen de kinderen spelen met het aanwezige speelgoed. Er is een veilig ingerichte tuin waar de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. Tevens is er de mogelijkheid om de bossen in de omgeving van ’t Kikkertje met de bakfiets te verkennen. Met alle kleine kikkertjes uit mijn kinderopvang zullen we dan ook veel natuur gaan bezichtigen en beleven in de nabije omgeving. Er is ook een kat in ‘t Kikkertje die we samen kunnen verzorgen. Kortom voldoende ruimte voor ontplooiing van uw kind.

Ik werk samen met Gastouderbureau Het Speelkwartier. Dit betekent dat de opvangkosten van uw kind door het rijk en uw werkgever deels kan worden vergoed. Dit alles volgens voorwaarden, wet kinderopvang 2005. Meer informatie over wet kinderopvang 2005 vindt u op www.toeslagen.nl.