Gastouder Ineke Butter

Ik ben Ineke Butter, getrouwd en moeder van zoon Mike en dochter Sanne. Jarenlang heb ik de opvang verzorgt voor de kinderen van mijn familie en daar veel ervaring mee opgedaan. Sinds 2006 heb ik de zorg voor mijn gezin en mijn werk samengebracht in de start van mijn eigen Kinderopvang Minoez, als zelfstandig ondernemend gastouder. Ik geniet van de ontwikkeling van kinderen en vindt het leuk dat ik als gastouder het proces van opgroeien van een kind mag begeleiden. In mijn benadering naar kinderen straal ik (volgens een ouder die gebruik maakt van mijn diensten als gastouder) rust uit. Ik vindt het belangrijk dat kinderen de tijd krijgen om te spelen en kind kunnen zijn. Ik plan daarom ook bewust geen activiteiten maar laat dit afhangen van de dag, het weer en de gemoedstoestand van het kind. Zo worden kinderen niet teleurgesteld wanneer iets niet kan doorgaan, zijn ze blij met de activiteit die we op dat moment gaan ondernemen en kan ik inspringen in de beleving van het kind. Ik ben wel consequent en hecht veel waarde aan Rust, Regelmaat en Reinheid (de befaamde 3 "r-en"). Ik geloof dat duidelijkheid, de drie "R-en" en de aandacht voor het kind bijdraagt in het evenwichtig opgroeien van een kind.

Kinderopvang Minoez

Kinderopvang Minoez is een innovatieve kinderdagopvang voor kinderen van 1 ½ tot 13 jaar. Dit betekent dat er een vergunning is aangevraagd die aangeeft dat Minoez aan de voorwaarde voldoet en ruimte biedt om doorlopend 6 kinderen op te vangen voor 5 dagen in de week. Bij Kinderopvang Minoez kunnen we veilig binnen spelen met het aanwezige speelgoed, zingen, knutselen, lezen en gezelschapsspelletje doen. Er zijn ook huisdieren bij Minoez, 3 katten en een hamster die we samen kunnen verzorgen. We trekken er regelmatig gezellig op uit of spelen in de speeltuin die tegenover de woning is gelegen waar meerdere kinderen uit de buurt samenkomen. Kortom voldoende ruimte voor ontplooiing van uw kind.

Ik werk samen met Gastouderbureau Het Speelkwartier. Dit betekent dat de opvangkosten van uw kind door het rijk en uw werkgever deels kan worden vergoed. Dit alles volgens voorwaarden, wet kinderopvang 2005. Meer informatie over wet kinderopvang 2005 vindt u op www.toeslagen.nl.